Logowanie

zdjęcia w blogach



Desery

Pumpkin pudding

Składniki:
500g zmiksowanej na miazgę dyni
20g masła
50g bułki tartej
60-80g cukru pudru
3 jaja
masło i bułka do wysmarowania formy

Krem z dyni

Składniki

* Bulion warzywny - 2 kostki
* 1 kg miąższu dyni,
* 1 szkl. mleka,
* 1 łyżka cukru,
* 4 łyżki śmietany 30%,
* gałka muszkatołowa,
* biały pieprz

Sposób przyrządzania

Bulion rozpuścić w 0,5 l wody. Dynię pokroić w kostkę. Gotować w bulionie i mleku z cukrem około 15-20 minut. Zmiksować, dodać śmietanę. Doprawić gałką i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Desery

BUDYŃ Z DYNI

made by Tolus